Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Gratis gravering af sutter

Naturgummi versus silikone

Sutter fremstilles med suttedele i to forskellige materialetyper: Silikone og naturgummi/latex. Der er fordele og ulemper ved begge materialer. Hvad skal man vælge at tilbyde sit barn – silikone eller naturgummi? Det er et spørgsmål, vi ofte får fra forældre.

Naturgummisutter – lavet af latex fra gummitræet

Naturgummi kaldes også for latex og er et helt naturligt materiale. Naturgummi stammer fra gummitræet, hvis saft (latexmælk) udvindes og forarbejdes til naturgummi. Sutter i naturgummi er bløde og elastiske og kan genkendes på den gul/brune farve.
Se vores udvalg af naturgummisutter her

Silikonesutter – fri for skadelige indholdsstoffer

Silikone er et industrielt fremstillet materiale. Pga. materialets renhed anvendes det ofte i både fødevare- og medicinalindustrien. Silikone er 100% fri for skadelige og hormonforstyrrende indholdsstoffer som BPA, PVC og phthalater. Sutter fås i både fødevaregodkendt og medicinsk silikone – medicinsk silikone er det reneste af de to og bruges bl.a. til operationer. Silikone er klart og gennemsigtigt med en glat overflade.
Se vores udvalg af silikonesutter her

Forskellige materialer – forskellige styrker

Naturgummi og silikone er altså 2 vidt forskellige materialer med forskellige styrker og kvaliteter. De vigtigste forskelle på naturgummi og silikone er:

Tryghed

Suttens formål er at give barnet tryghed ved at imitere en moders bryst. For at gøre det så nemt og naturligt som muligt for babyen at veksle mellem sut og bryst, vælger mange at prøve naturgummi først, fordi naturgummi er blødere og minder mere om hudens og brystets elasticitet end silikone.

Allergi

Silikone er klart det reneste og mest allergivenlige af de to typer materialer. Har I latexallergi i familien, bør I vælge silikone.

Duft og smag

Silikone er et duft- og smagsneutralt materiale, hvorimod naturgummi har en let karakteristisk duft. Det er forskelligt fra barn til barn, hvad de foretrækker.

Holdbarhed

Naturgummi er mere elastisk end silikone, og det er sværere for små mælketænder at bide i stykker.
Silikonesutter bliver ikke for gamle, mens naturgummi har en begrænset holdbarhed. Derfor vil du bl.a. opleve, at naturgummi udvider sig og ændrer form over tid, mens silikone bevarer formen.

Opbevaring

Naturgummi tager skade af lys- og varmepåvirkninger, hvor silikone bedre kan tåle påvirkninger fra miljøet. Derfor er det vigtigt, at du altid opbevarer naturgummisutter et mørkt, tørt sted ved en jævn temperatur. Du må aldrig lade dem ligge i fx en vindueskarm, hvor de udsættes for sol og lys.

Rengøring

Jo yngre babyen er, desto vigtigere er en god suttehygiejne, og desto oftere skal sutterne rengøres. Og her er silikone et lettere materiale at håndtere end naturgummi.

Silikone har en glat overflade og tiltrækker hverken støv eller snavs. Da silikone har en meget høj varmetolerance, tager sutten ikke skade af de hyppige, gentagne steriliseringer, som en god suttehygiejne påkræver.

Alle børn er unikke

Som du kan se, har naturgummi og silikone hver især fordele og ulemper. Derfor vil du som forælder opleve, at der er meget delte meninger om, hvilket materiale der er det bedste eller det mest sunde.

Derfor er det også vigtigt for mig at understrege, at alle børn er forskellige, og i sidste ende er det barnet selv, der er dommeren og vælger den sut, han/hun bedst kan lide.


Bedste hilsner
Annette