Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Gratis gravering af sutter

Få far med på banen

Få far med på banen

Gennem hele graviditeten og i timerne efter fødslen har kvinden den direkte linje til barnet, mens barnets far af gode grunde må nøjes med at være placeret på tilskuerrækken.

Efter fødslen har mange forældre allerede vænnet sig til denne rollefordeling, og derfor kommer man ubevidst til fortsat at holde far lidt uden for. Men hverken mor, far eller baby vinder noget ved, at far er parkeret på sidelinjen.

Hverdagens opgaver styrker båndet

Der findes masser af hverdagssituationer, hvor far kan være med på lige fod med barnets mor. Og her er det en god idé en gang imellem at se på jeres rollefordeling i helikopterperspektiv.

Jo mere ansvar far får lov til at tage i den lille guldklumps liv, desto lettere bliver det nemlig for alle parter at være familie, og desto stærkere knyttes båndet mellem barn og far. Hver gang far hviler med den lille trygt sovende på brystet, giver den lille en flaske eller skifter ble, styrker det hans bånd til jeres lille guldklump.

I kan f.eks. deles om:

  • Hyggestunderne
  • At trøste barnet
  • Stimulering af barnet
  • At skifte barnet

Til de gode far-barn-øjeblikke

Hos Littledeluxe har vi altid et bredt udvalg af produkter, der kan gøre det lettere for far at knytte bånd ved at tage del i de gode stunder og hverdagens opgaver på lige fod med mor.

Udstyret med en sut eller en sutteflaske kan far fx i de fleste tilfælde klare opgaven med at trøste den lille.

Når far er godt inddraget, har det desuden den fantastiske sideeffekt, at det frigiver tid hos barnets mor, hvor hun kan gøre noget godt for sig selv eller krydse nogle forsømte opgaver af på listen – selvom hun i starten nok mest af alt trænger til et hvil eller et langt, varmt bad.

Produkter til far-barn-kvalitetstid

I det følgende har jeg udvalgt nogle af de produkter, som kan gøre det lettere for jer som familie at bringe barnets far i spil på lige fod med barnets mor.
Sutter

Med yndlingssutten i munden er det nemmere at finde tryghed og ro. Vi anbefaler vores runde FRIGG sutter i naturgummi til de allermindste, da denne suttetype understøtter barnets naturlige sutterefleks, og gør det nemmere for jeres barn at veksle mellem sut og bryst.
Du finder vores udvalg af sutter her

Brystpumper

Hvis mor ammer ud engang imellem, kan far også få lov til at knytte bånd med den lille over et måltid mad.

Sutteflasker

Med en sutteflaske kan far give den lille udpumpet modermælk eller modermælkserstatning, denne hyggestund imellem far og baby giver samtidig mor lidt plads til at nyde jeres lille uden at være på.
Du finder vores udvalg af sutteflasker her

Tryghedsbamser

En bamse er tryghedsskabende og kan give ro i utrygge situationer, hvilket for nogle babyer kan være i noget så simpelt som at mor ikke er ved dennes sidde. Bamser opfanger dufte fra omgivelserne, så ved at afgive lidt duft til an bamse så følger den trygge duft med bamsen, og dermed barnet. Nøjes ikke med at give bamsen mors duft, men også fars duft så han bliver en del af det beroligende.
Du finder vores udvalg af tryghedsbamser her

Bedste hilsner Annette