Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Gratis gravering af sutter

Blog

Nyttig viden samt tips & tricks til livet med baby

På denne blog kan du finde svar på alt, du kunne tænke dig at vide som nybagt forælder. Forældrelivet er sommetider udfordrende og derfor vil vi gerne dele vores viden og gode råd med dig, så dit liv kan blive en smule nemmere med en lille ny.

God læselyst!

7 life hacks der giver mere overskud

Livet som spæd- og småbørnsforældre er dejligt men også opslidende og hektisk. Nærvær og ro i familien skal prioriteres, ellers drukner det i hverdagens mange gøremål.


Læs mere

Få far med på banen

Gennem hele graviditeten og i timerne efter fødslen har kvinden den direkte linje til barnet, mens barnets far af gode grunde må nøjes med at være placeret på tilskuerrækken.


Læs mere

Rengøring af sutter

Jeg får ofte henvendelser fra forældre, der er i tvivl om, hvordan man rengør sutter. Der findes utroligt mange mere eller mindre kvalificerede bud på, hvordan og hvor tit man rengør sutter – så det er med god grund, hvis du føler dig forvirret.


Læs mere

Sutter eller ej?

Børn fødes med et stort behov for at sutte. Det er ikke kun et livsnødvendigt instinkt, der skal sikre deres overlevelse, det at sutte giver dem også tryghed og beroliger dem.


Læs mere

Naturgummi versus silikone

Sutter fremstilles med suttedele i to forskellige materialetyper: Silikone og naturgummi/latex. Der er fordele og ulemper ved begge materialer. Hvad skal man vælge at tilbyde sit barn – silikone eller naturgummi? Det er et spørgsmål, vi ofte får fra forældre.


Læs mere

Skadelige stoffer og børn

Vores børn er hver eneste dag i kontakt med en lang række produkter, der indeholder problematisk eller skadelig kemi. Som forældre kan vi – hvor gerne vi end ville det – ikke skærme vores børn mod alt skadeligt i denne verden – det ville ganske enkelt være for omfattende en opgave.


Læs mere

Hvor tit skal jeg udskifte mit barns sutter?

Sutterne skal udskiftes efter 4 til 8 ugers brug – alt afhængigt af, hvor meget sutten benyttes i perioden. Nogle børn har et meget kraftigt sug eller benytter kun én sut ad gangen, og i disse tilfælde kan sutten være klar til udskiftning efter mindre end 4 uger.


Læs mere

Sig det med sutter!

Når man venter et lille nyt familiemedlem, er det ikke bare en stor glæde for de vordende forældre – for de kommende bedsteforældre, oldeforældre og andre nære familiemedlemmer vil nyheden om en familieforøgelse ofte være en begivenhed, som de længe har set frem til, håbet på og glædet sig til.


Læs mere

Sådan vælger du den rigtige sut til dit barn!

Ét af de spørgsmål, vi oftest får fra forældre er: Hvilken sut vil være den bedste til mit barn? Helt grundlæggende kan man sige, at jo mindre pres, der er på gane, gummer og kæber, desto mere skånsom er sutten. Omvendt vil et stærkere pres mod gane, gummer og kæber øge risikoen for suttebid.


Læs mere

Sutter og amning - hvad skal jeg være opmærksom på?

Sutten trøster, giver barnet tryghed og får det til at slappe af. Den styrker barnets mund- og kæbemuskulatur, samtidig med at koordineringen af kæbe, gane, tunge og læber bliver trænet. Det er godt for både barnets åndedræt, spisning og taleudvikling.


Læs mere

Hvorfor er den nye sut mindre?

Har du lige fået nye sutter hjem, og synes du, at de nye sutter ser mindre ud end de gamle? Så er der måske en helt naturlig forklaring på dette.


Læs mere

Barnets tigerspring

Børn udvikler sig i ryk. Udviklingen kan ske så hurtigt fra den ene dag til den anden, at både barn og forældre har svært ved at følge med. Disse udviklingstrin kaldes også tigerspring. For hvert nyt trin opdager barnet noget nyt om verden og sig selv, som det så skal lære at forstå på ny.


Læs mere

Får dit barn væske nok?

Solen giver os energi, men sol og varme dræner også vores kroppe for væske. Det gælder naturligvis også for dit barn. Derfor skal du være opmærksom på at tilbyde dit barn lidt ekstra at drikke på varme sommerdage.


Læs mere

Gode råd til ferien

Når I skal på ferie med den lille for første gang, er det en god idé at begynde forberedelserne i god tid. Jo bedre forberedt du er, desto bedre vil ferien formentlig forløbe.


Læs mere

Hvorfor natsutter?

Med en natsut slipper du nemlig for at tænde lyset og vække den lille, når sutten tabes i løbet af natten. Du slipper også for febrilsk at famle efter den forsvundne sut, mens de små klynkelyde gradvist tager til i styrke og fortvivlelse.


Læs mere

Overgangen sommertid og vintertid

Overgangen imellem sommertid & vintertid er noget, mange forældre frygter, men med lidt rettidig omhu behøver det ikke at ødelægge dit barns søvnrytme.


Læs mere

Nytårsaften og spædbørn?

Nytårsaften er traditionen tro en aften med fest, farver og masser af fyrværkeri. Men det er også en aften, hvor mange småbørnsforældre ikke helt ved, hvad de går i møde: Nogle børn sover trygt og upåvirket igennem hele nytårsnat, mens andre bliver meget forskrækkede over de højlydte brag, de sover uroligt, vågner hele tiden og har brug for trøst.


Læs mere

6 ting der forkorter suttens holdbarhed

I løbet af suttens korte levetid bliver den skoldet, tygget på, rykket i, smidt på jorden og udsat for en række andre ting, man ikke havde forestillet sig. Det giver sutten en begrænset holdbarhed. Som tommelfingerregel anbefaler vi derfor, at du udskifter sutten efter seks ugers brug, men særligt fem forhold, kan enten forlænge eller forkorte suttens holdbarhed.


Læs mere

Amning og/eller flaske?

Selvom de fleste mødre gerne vil amme, fungerer det desværre ikke for alle, og nogen fravælger det bevidst af forskellige årsager. Hvad enten du vil amme eller give flaske, så er det vigtigt at huske på, at en god mor ikke sidder i brysterne.


Læs mere

Sådan får I en god start i dagpleje/vuggestue

Dit barn skal til at starte i dagpleje eller vuggestue, og du går måske og er nervøs og spændt på samme tid: Bliver det mon en god og nem opstart? Kommer det til at blive udfordrende? Én ting kan du være sikker på: Denne nye periode i jeres liv kommer til at kræve forberedelse, tålmodighed, samarbejde og huskelister…


Læs mere

En god søvn er win-win for alle

Det er ingen hemmelighed, at det er vigtigt med en god søvn. Dårlig eller manglende søvn kan gå ud over humøret, trivslen, overskuddet og glæden. Kroppen har brug for søvn, for at den kan fungere optimalt, og for at den kan trives, vokse og udvikle sig, som den skal.


Læs mere

Babys første jul

To er blevet til tre, og I skal for første gang fejre jul med baby. I er spændte og ved måske ikke helt, hvordan I skal gribe julen an med et helt nyt familiemedlem, der aldrig har oplevet julen før. Juletid skal først og fremmest byde på dejlig kvalitetstid med familien, og derfor vil jeg komme med gode råd til, hvordan I får en bedst mulig jul med den lille guldklump.


Læs mere

Bider dit barn i sutten?

Hvis du begynder at kunne se bidemærker på niplen af dit barns sut, vil vi anbefale dig, at du i den nærmeste fremtid afvænner dit barn fra at bruge sut. Sutter er beregnet til at blive suttet på; de er ikke designet til at blive tygget på.


Læs mere

Inspiration til dåbs- og navngivningsfesten

Byd din lille guldklump velkommen til verden med en mindeværdig dåbs- eller navngivningsfest for venner og familie. For mange forældre kan det virke overvældende at planlægge en stor fest med en lille baby på armen, og det kan vi godt forstå. Men husk, det handler ikke kun om festen – det handler om at skabe gode minder med sine nærmeste ❤


Læs mere

Sådan genbruger du kreativt dit barns gamle sutter

Genbrug er guld af flere årsager. Udover de positive indvirkninger på miljøet, bidrager du også til en bæredygtig og kreativ kultur, når du genbruger. I stedet for at kassere en genstand, som er den nemme løsning, kan du prøve at kaste et kreativt blik på det, du overvejer at smide ud – kan den brugte genstand genbruges og derved få nyt liv?


Læs mere

Lær dit barn at tage sut med disse tips

At lære dit barn at tage sut kan bidrage væsentligt til hans/hendes tryghed og velvære. Det er dog ikke alle babyer, der tager sut med det samme… I dette blogindlæg vil vi dele nogle effektive tips, som er nyttige, når du skal lære dit barn at tage sut.


Læs mere

Tekstilguide: Hvad er Musselin?

Musselin er en type stof lavet af 100% naturlig bomuld. Det er et økologisk, sundt, naturligt, blødt og åndbart produkt. Derudover har den en tekstur, der bliver blød efter hver vask. I denne guide vil vi komme ind på musselins egenskaber og hvorfor stoffet er Mushies foretrukne stofvalg til mange af deres tekstilprodukter til babyer og børn.


Læs mere