Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Gratis gravering af sutter

Babys første jul


To er blevet til tre, og I skal for første gang fejre jul med baby. I er spændte og ved måske ikke helt, hvordan I skal gribe julen an med et helt nyt familiemedlem, der aldrig har oplevet julen før. Juletid skal først og fremmest byde på dejlig kvalitetstid med familien, og derfor vil jeg komme med gode råd til, hvordan I får en bedst mulig jul med den lille guldklump.

Julen er en sansefest for baby

Babyer kan ikke komme i julestemning og vise begejstring for den hyggeligste tid på året, men med alderen vil juleminder, der inkluderer julesang, julemad, julegaver og juledekorationer sætte sig fast i bevidstheden hos den lille ny. Julen er en sand sansefest for baby, hvor alle sanser kommer i spil i forbindelse med de forskellige juleaktiviteter, når juletræet skal pyntes, når der skal danses rundt om juletræet og når der skal pakkes julegaver op. Med tiden vil julen begynde at give mening for baby og langsomt vil begejstringen for jul blive mere og mere fremtrædende, når juletraditionerne bliver gentaget år efter år. Sørg for at give baby gode juleminder fra start af, så den lille på sigt kan forbinde julen med hyggelig familietid fyldt med gode juletraditioner.


Gør baby fysisk klar til julen

Der findes ikke noget sødere end en baby i juledragt eller en baby med nissehue. Gør baby fysisk klar til jul med den helt rigtige julepåklædning, så han/hun kan sprede julestemning og charmere sig ind på de øvrige familiemedlemmer, der uden tvivl vil elske at se baby i en kær juledragt eller med en sød nissehue på. Tilføj en julet sut til julepåklædningen og så er baby er helt klar til at opleve julen for første gang! På Littledeluxe.dk kan I finde sutter i røde og hvide farver, som passer perfekt til babys juleoutfit.


Bevar de faste tidspunkter til leg, spisning og søvn under julen

Den hektiske juletid med mange forskellige stimuli kan være overvældende for baby, og derfor skal I så vidt muligt sørge for at lade barnet spise, sove og lege på de vante tidspunkter, så den lille kan få overskud til at rumme de mange nye indtryk under julen.

Når familien skal samles rundt om bordet til en overdådig julemiddag, så kan baby med sikkerhed ikke sidde med til bords, fordi det er for tidligt for den lille at sidde i en højstol ved bordet. Baby er endnu ikke klar til fast føde, og det betyder, at mor eller far engang imellem bliver nødt til at rejse sig fra middagsbordet for at give den lille flaske eller amme. Det vil være en fordel, hvis I som forældre prioriterer barnets spisetid og først og fremmest får planlagt middagen til det tidspunkt, der passer med babys spisetid. Så længe I bevarer de faste tidspunkter, som baby plejer at spise, lege og sove på, så får I et tilfredst barn og en behagelig jul sammen.
De voksnes fest bliver til babys fest

Med det lille nye familiemedlem er julen gået fra at være de voksnes fest til babys fest. De første par år kommer julen til at foregå på barnets præmisser og med planlægning som nøgleordet, vil I komme langt og forhåbentlig få en god og behagelig jul som familie.


Adventsgaver til babys første jul

En stor begivenhed venter forude: Babys første jul er lige rundt om hjørnet og Littledeluxe har sammensat diverse adventspakker, så de mindste også kan få glæde af de gode juletraditioner.

Find vores adventspakker til både drenge og piger her.


Bedste hilsner
Annette