Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Gratis gravering af sutter

Får dit barn væske nok?

Sol, varme og væske

Solen giver os energi, men sol og varme dræner også vores kroppe for væske. Det gælder naturligvis også for dit barn. Derfor skal du være opmærksom på at tilbyde dit barn lidt ekstra at drikke på varme sommerdage.

Ammebørn får som hovedregel nok væske gennem modermælken. Mælkeproduktionen er sådan indrettet, at den første mælk, der løber til, er lidt tyndere, og derfor er det en god idé at tilbyde ammebarnet brystet oftere og i kortvarige perioder, når det er varmt.

Husk at medbringe ekstra væske, når I skal på udflugt, hvis du ikke ammer.

Børn, der får modermælkserstatning, må gerne tilbydes lidt vand mellem måltiderne. Er barnet under 4 måneder anbefales det, at du giver det afkølet, kogt vand. Er barnet over 4 måneder, kan du trygt give det postevand fra den kolde hane.

Sådan tjekker du, om din baby mangler væske

Hvis du er bekymret for, om din baby er dehydreret, skal du holde øje med følgende symptomer:

  1. Tisser barnet mindre, og bliver urinen mørkere og mere gul?
  2. Bliver maveskindet slapt? Når børn og voksne lider af væskemangel, mister huden sin elasticitet. Tip: Hvis du med to fingre løfter op i huden, bør huden glatte sig ud, i det samme du slipper. Hvis huden i stedet danner en lille fold, som langsomt (1-3 sek.) glattes ud, mangler dit barn væske. Du kan tjekke dig selv for væskemangel ved at lave samme test af huden på din håndryg.
  3. Er fontanellen (det bløde punkt øverst på hovedet) indsunken, når barnet ligger ned?
  4. Virker barnet uinteresseret i at spise og i omverdenen, bliver det slapt eller utroligt nem, kan det også være tegn på væskemangel.

Børn er for det meste rigtig gode til selv at regulere væskeindtaget, men i varmt vejr (og ved sygdom) kan det være svært at få nok. Hvis du oplever nogen af ovenstående symptomer, bør du altid kontakte din læge.

Tag ekstra væske med, når I skal på tur

Hos Littledeluxe finder du et bredt udvalg af de bedste spildsikre sutteflasker og drikkekopper, så den ekstra væske, du tager med på turen, ender i baby og ikke i pusletasken.

Sutteflaskerne fra hhv. Philips AVENT’s Natural serie, MAM og Chicco leveres alle med et praktisk låg med en spildsikker funktion, der gør sutteflasken let at transportere, uden at du risikerer vand/modermælkserstatning i hele pusletasken.

Se vores udvalg af anti-kolik sutteflasker i spildsikkert design her

Philips AVENT’s fine kopper med drikketud er et lækkert og praktisk bud på, hvordan du kan medbringe ekstra drikkevarer til de lidt større børn. Drikkekopperne er i drypfrit og spildsikkert design og derfor meget praktiske til at have med i barnevognen, i bilen, i flyet, ved stranden – ja kort og godt alle steder.

Se vores udvalg af drikkekopper til børn fra 6 måneder og op her

VIDSTE DU…

… at du kan tjekke om dit barn får nok væske ved at tælle antallet af de våde bleer? Hvis barnet har 6 våde bleer i døgnet, får det nok væske.


Bedste hilsner

Annette