Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Gratis gravering af sutter

6 ting der forkorter suttens holdbarhed

I løbet af suttens korte levetid bliver den skoldet, tygget på, rykket i, smidt på jorden og udsat for en række andre ting, man ikke havde forestillet sig. Det giver sutten en begrænset holdbarhed.

Som tommelfingerregel anbefaler vi derfor, at du udskifter sutten efter seks ugers brug, men særligt fem forhold, kan enten forlænge eller forkorte suttens holdbarhed.

Læs også: Hvornår tit skal jeg udskifte mit barns sutter?

Disse ting kan nedsætte suttens levetid:

  • Hvordan opbevarer du dit barns sutter?
  • Lys og varme påvirker suttens holdbarhed. Sørg derfor altid for at opbevare de rengjorte sutter tørt, mørkt og ikke for varmt. Især naturgummisutter tager skade af lys og varme.
  • Hvordan rengør du sutterne? Det er vigtigt at rengøre sutterne korrekt. Forkert rengøring kan ødelægge sutterne, så undgå at koge dem, putte dem i vaskemaskinen eller anvende rengøringsmidler til rengøringen af dem.

Læs mere om hvordan du skolder sutterne korrekt.

Hvor mange sutter har I i brug ad gangen?

Hvis dit barn konstant har 5-6 sutter i omløb, bliver hver enkel sut selvsagt brugt mindre. Hvis dit barn bruger naturgummisutter, anbefaler vi, at du altid har flere sutter i brug ad gangen og løbende udskifter dem. Naturgummi udvider sig nemlig over tid – i modsætning til silikone.

Læs mere om, hvorfor sutten vokser.

Hvor ofte bruges sutten?

Jo mere dit barn benytter sin sut, desto hurtigere vil den blive slidt. Ligeledes kan der være stor forskel fra barn til barn på, hvor kraftigt de suger på sutten. Et kraftigt sug kan nedsætte naturgummisutters holdbarhed markant

Tygger dit barn på sutten?

Nogle børn begynder at bide i sutten, når de får tænder. Det er både en sjov og behagelig fornemmelse for barnet – men desværre kan sutter ikke holde til de sylespidse mælketænder. Hvis dit barn bider i sutten, bør du skifte til en sut, der udviklet til dette, fx. Difrax Dental serien.

Derudover skal du være opmærksom på, at der er forskel på holdbarheden på hhv. naturgummi og silikone. Naturgummi er et 100% organisk materiale og har en kortere holdbarhed end silikone.

Læs mere om forskellen på naturgummi og silikone.

Bedste hilsner
Annette