Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Gratis gravering af sutter

Amning og/eller flaske?

Som gravid eller nybagt mor opstår der mange spørgsmål i forbindelse med amning, men først og fremmest skal man finde ud af med sig selv, om man ønsker at amme.

Selvom de fleste mødre gerne vil amme, fungerer det desværre ikke for alle, og nogen fravælger det bevidst af forskellige årsager. Hvad enten du vil amme eller give flaske, så er det vigtigt at huske på, at en god mor ikke sidder i brysterne.

Hud mod hud-kontakten er vigtig

I starten er det vigtigt, at du ammer ofte, fordi barnets sutten sender signal til din krop om, at den skal producere mælk. Jo mere dit barn sutter, jo hurtigere løber mælken nemlig til. Hvis det ikke lykkes at få dit barn til at die meget de første dage, så sørg for hud mod hud-kontakten på dit bryst. På den måde har dit barn adgang til brystet og samtidig vil det også få din krop til at producere mælk. Helt generelt er det vigtigt at have meget hud mod hud-kontakt i barnets første levetid – det styrker tilknytningen imellem jer og hjælper dit barn til at omstille sig fra livet i livmoderen til livet udenfor.

Alternativ/supplement til amning: Sutteflasker

Når du giver dit barn flaske, kan det enten indeholde brystmælk, som er pumpet ud, eller modermælkserstatning. En af fordele ved at bruge flaske er, at den kan aflaste mor: Med en sutteflaske kan far nemlig også komme på banen, når baby er sulten.

På Littledeluxe.dk kan du finde et stort udvalg af sutteflasker fra forskellige mærker – du kan eksempelvis se nærmere på vores Philips Avent sutteflasker med AirFree-ventil, som sørger for, at dit barn suger mindre luft, og som reducerer kolik og luft i maven.

Se vores udvalg af sutteflasker her

Brystpumper & kopper til opbevaring af mælk

På Littledeluxe.dk kan du finde brystpumper fra Philips Avent, som er med naturlig bevægelsesteknologi, der stimulerer mælketilstrømningen på en helt naturlig måde. Du kan vælge imellem to varianter, manuel og elektrisk – begge sikrer komfort, og når du er komfortabel, løber mælken nemmere til.

Du kan opbevare mælken i Philips Avents praktiske kopper med tætsluttende låg, som garanterer en sikker opbevaring, både derhjemme og på farten.

Se vores udvalg af brystpumper og tilbehør her

Pas på tøjet med en gylpesmæk

Efter du har ammet eller givet dit barn flaske, er det en god idé at lægge en gylpesmæk over skulderen, til når baby skal bøvse. Vores praktiske gylpesmække fra Mushie beskytter effektivt dit tøj mod gylp og savl. Derudover er de formsyede, og du kan uden problemer kaste den over skulderen med én hånd.

Se vores udvalg af gylpesmække her

1. Traditionel ammestilling:

Du sidder oprejst med baby i favnen, mave mod mave, med overblik over både baby og bryst. Her vil baby have hovedet liggende i din arm ved albueleddet. Stillingen er god, fordi den kan bruges alle steder.

2. Tvillingestilling:

Du sidder oprejst med baby i favnen, hvor babys hoved er ved dit bryst, mens kroppen ligger under din arm. Baby ligger lidt lavere med kroppen end med hovedet, og du støtter hovedet med den ene hånd. Stillingen er især god, hvis du vil amme to børn på samme tid.

3. Liggende stilling:

I denne stilling skal baby ligge mave mod mave med dig og die af det bryst, der vender ned mod madrassen. Hvis du f.eks. har et bryst, hvor brystvorten drejer lidt ud til siden, kan det være svært for baby at få fat, fordi brystet "borer sig ned" i madrassen. Her kan du løfte brystet op ved at lægge en stofble ind under. Stillingen kan være svær i starten, så den kræver lidt øvelse.

4. Tilbagelænet stilling:

I denne stilling sidder du halvt og ligger halvt, og du er mave mod mave med baby, hvor din krop fungerer som støtte under babys fødder. Du kan også lade barnet holde om din finger, mens du ammer. Når babys hænder og fødder er i kontakt med dig, bliver nogle af babys reflekser stimuleret, hvilket har en positiv effekt på amningen.


1. Traditionel stilling:

I denne stilling skal du lade baby halvt ligge og halvt sidde i din favn, som hvis du skulle amme; dog skal hovedet være placeret lidt højere. Baby ligger med hovedet på din arm, og du vil have fin øjenkontakt. Denne stilling kan du bruge alle steder.

2. Liggende stilling:

Denne stilling giver dig mulighed for at få slappet af samtidig med, at du giver baby nærhed, kærtegn og fysisk kontakt. Det er dog vigtigt, at baby ikke ligger helt fladt; brug din arm eller en skråpude, så du kan forebygge tilbageløb af mælk til mellemøret.

3. Siddende stilling:

I denne stilling skal du sidde med en ammepude, hvor du har baby liggende med ryggen og hovedet hvilende på ammepuden, der ligger på dine lår. Her har du direkte øjenkontakt, og du kan også holde baby i hånden, mens du giver flaske. Stillingen er især god, hvis du skal give flaske til to børn på samme tid.

4. Siddende på skrå:

Sæt dig med baby på skødet og læn dig lidt tilbage. Sørg for god støtte i ryggen og læg gerne en pude bag nakken, så du sidder godt. Lad baby sidde med ryggen mod din mave, mens du giver flaske. På den måde får baby din nærhed og varme.


Bedste hilsner
Annette