Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre

Gratis gravering af sutter

Hvorfor er den nye sut mindre?

Har du lige fået nye sutter hjem, og synes du, at de nye sutter ser mindre ud end de gamle? Så er der måske en helt naturlig forklaring på dette.

Jeg får jævnligt henvendelser fra forældre, der undrer sig over, at de nye sutter, de har købt, har en mindre suttedel end barnets gamle sutter. For det meste er der en meget simpel forklaring på dette: Naturgummi vokser, når det bliver brugt.

Naturgummi vokser, når det bliver brugt

Naturgummi eller latex, som det også kaldes, er et 100 % naturligt produkt med en begrænset holdbarhed. Det mørner simpelthen over tid, og en del af denne proces er, at materialet begynder at vokse eller udvide sig.

Hos Littledeluxe har vi set eksempler på naturgummisutter, der er vokset med over en halv centimeter.

Det er meget, når man tager i betragtning, at fx. FRIGG runde naturgummisutter i str. 1 er 27 mm og str. 2 er 30 mm. lang.

De fleste børn bryder sig ikke om, at der er forskel på deres sutter, og afviser derfor at tage dem, hvis der fx er størrelsesforskel. Særligt mange afviser at tage sutten, hvis den er mindre ned den, de er vant til – eller er i et andet materiale.

Hos Littledeluxe anbefaler vi, at du altid har flere sutter i brug ad gangen, som løbende udskiftes. Ved altid at have flere sutter i omløb ad gangen, er det let at se, hvis en sut begynder at vise tegn på slid.

Udskift, når sutten viser tegn på slid

Sutten skal naturligvis udskiftes, når den viser tegn på slid – ikke bare fordi det kan være svært at finde en ny sut, dit barn vil tage, men også af sikkerheds- og hygiejnemæssige årsager:

  • Når sutten udvider sig, bliver den mere porøs, og der er større risiko for, at dit barn kan bide sutten i stykker. Ligeledes bliver den mere klistret i overfladen, hvilket dels tiltrækker snavs, dels gør den sværere at gøre ren. En god tommelfingerregel er, at du udskifter dit barns sutter efter ca. seks ugers brug, eller når den begynder at vise tegn på slid.
  • Hvor meget dit barn bruger sutten, hvor ofte den rengøres, om den behandles korrekt osv., er alt sammen faktorer, der spiller ind ift. holdbarheden. Heldigvis er det nemt at tjekke, om sutten er ok eller moden til udskiftning.

Læs også: Sådan rengør du dit barns sutter

Naturgummisutten er klar til udskiftning, når den:

  • Vokser/udvider sig. Et tydeligt tegn på, at naturgummiet er ved at blive slidt og nedbrudt, er, at suttedelen bliver større.
  • Skifter farve
  • Når naturgummiet mørner, skifter den gullige farve nuance og bliver mere brun/mørkere, og det er tid til at udskifte den.
  • Bliver klistret i overfladen. Naturgummi bliver klistret i overfladen, så støv og bakterier let samler sig, når det trænger til at blive udskiftet.
  • Får revner eller tandmærker. Tag godt fat i suttedelen og træk den i alle retninger væk fra skjoldet. Hvis du kan se de mindste spor af revner eller tandmærker, skal sutten udskiftes.
Lær mere om fordelene ved naturgummi- vs. silikonesutter, og hvordan du passer bedst muligt på dem, så du ikke nedsætter holdbarheden ved forkert brug i blogindlægget Naturgummi versus silikone.


Bedste hilsner

Annette